Sihirbazlık Kursu ya da Sihirbazlık Dersleri ‘nden farklı bir hedefi olan atölye çalışmaları, uygulanan gruba illüzyon, sihirbazlık aracılığıyla başka niteliklerde kazanmayı hedefler. Sihirbazlık sanatı kişinin özgüven, hitabet, analitik düşünme, analiz, beden dili ve benzeri pek çok özelliğini geliştirmektedir. İllüzyon – Sihirbazlık Atölyeleri ise bu sanat aracılığıyla bu özelliklerden bir veya bir kaçını geliştirmeye odaklanır. Hedefiniz direkt olarak sihirbazlık sanatını öğrenmek ve illüzyon aracılığıyla kişisel gelişiminize katkıda bulunmak iste sihirbazlık kursu – dersi sayfamızı inceleyebilirsiniz ; Sihirbazlık Kursu .
Doruk Ülgen bugüne kadar illüzyon sanatı aracılığıyla pek çok sektörden firmaların gelişimine katkıda bulunmuştur. Bunlar arasında güvenlik, analiz, sağlık, satış, pazarlama, organizasyon gibi birbirinden apayrı sektörlerde bulunmaktadır. Bu atölye çalışmalarının kurumsal alanda nasıl faydalı olduğunu örneklendirirsek; bir analist, bir sihirbazın algı yönetimi tekniklerini inceleyerek bir analiz esnasında daha kapsamlı ve verimli görüş yeteneğine sahip olabilir ya da bir güvenlik çalışanı, bir illüzyon atölyesinde doğal ve doğal olmayan arasındaki farkı hızlıca görebilmeyi, böylece kamufle olmuş kötü niyetli kişileri anında tespit edebilme becersine sahip olabilir. Çocuklar için ise; yaratıcılık, özgüven, el becerisi gibi sayısız alanda katkı sağlayabilmektedir.
İllüzyon – Sihirbazlık Atölyeleri genellikle 5 – 30 kişilik gruplara hitap etse de, yüzlerce kişiye hitap edecek şekilde de uygulanabilmektedir. Grup sayısı az olduğunda, katılımcılar sorularla ve uygulamalarla daha çok dahil olarak, daha iyi kavrama imkanı bulmaktadır. Atölye çalışmalarında katılımcıların sadece birkaç illüzyon oyunu öğrenmekle kalmaz, kendilerine yarayacak şekilde illüzyonun felsefesini, prensiplerini, temelini öğrenirler. Merak ettikleri hakkında sorular sorma fırsatını elde ederler. Atölye çalışmaları tek seferden oluşabileceği gibi, düzenli olarak haftalık süreçlere de bölünebilir. Her çalışma katılımcılara yeni şeyler katacaktır, bu yüzden uzun süreçli çalışmalar katılımcıların herşeyi daha iyi kavramasını sağlar. İllüzyonlar için var ise gerekli malzemeler eğitmen tarafından temin edilse de, genellikle günlük objelerle yapılabilecek çalışmalar tercih edilmektedir.
Atölye çalışmaları illüzyon sanatının farklı kitlelere tanıtılması, bu kitlelerin bu eşsiz bilgi kaynağından faydalanarak herkese katkı sağlaması adına bizim için çok değerlidir. İlgili kişilerle çalışmalar sonrasında da iletişim içinde kalarak, daha da gelişimini devam ettirmek isteyenlere yardımcı olmaktan büyük keyif duyarız.